Uitdaging

Niet-overeenkomende sokken uitdaging

Vijf families uit België, Frankrijk, Italië, Spanje en Polen hebben de leden van het Europees Parlement uitgedaagd om hun sokken niet bij elkaar te passen ter ondersteuning van de viering van Wereld Downsyndroomdag, wat betekent dat mensen met Downsyndroom anders kunnen zijn (zoals onze sokken) maar ze verrijken onze samenleving op de mooiste manier.

Deze online campagne bereidt Wereld Downsyndroomdag voor, die zoals elk jaar op 21 maart zal worden gevierd.

EU for Trisomy 21 heeft in samenwerking met vele andere NGO's en EP-leden een reeks activiteiten georganiseerd voor deze speciale gelegenheid in het Europees Parlement. Helaas zijn de activiteiten die voor deze viering in het Parlement waren gepland, afgelast vanwege de instructies over Covid-19.

Desalniettemin zal de social media-campagne voor niet-overeenkomende sokken doorgaan, te beginnen met de lancering vandaag van de video van vijf personen met het syndroom van Down en hun families die leden van het Europees Parlement uitdagen om hun sokken niet bij elkaar te passen.

Tijdens deze campagne zullen de leden van het Europees Parlement een korte nota ontvangen over de noodzaak van actie van de Europese Unie op het gebied van gezondheid, onderwijs, gelijkheid en onderzoek om de problemen aan te pakken waarmee mensen met het syndroom van Down en hun families worden geconfronteerd.

EU for Trisomy 21 nodigt u vriendelijk uit om deel te nemen aan de campagne voor niet-overeenkomende sokken door uw foto of video op Twitter, Facebook of Instagram te plaatsen met de hashtags #EUforTrisomy21 #WDSD20 en #WorldDownSyndromeDay.

Voor meer informatie: antonio@eufortrisomy21.eu