Onderzoek

Op zoek naar behandeling van het syndroom van Down: een inspirerend wetenschappelijk project dat de politieke wil van de EU verdient

Europese onderzoekers, die door het Europees Parlement waren uitgenodigd om hun werk in het openbaar te presenteren, hebben samen met andere experts een opiniestuk geschreven. Het wordt gepubliceerd in Europese kranten ter gelegenheid van Wereld Downsyndroomdag. Het artikel vat de doelen en doorbraken van therapeutisch onderzoek samen: het verminderen van handicaps en het verbeteren van de kwaliteit van leven en de zelfstandigheid van personen met het syndroom van Down:

Le Figaro (Frankrijk)

Trouver un traitement pour la trisomie 21: een wetenschappelijk enthousiast projet méritant een volonté politique de l'Union européenne!

Libre Belgique (België)

Trouver un traitement pour la trisomie 21: een wetenschappelijk enthousiast projet méritant een volonté politique de l'Union européenne!

La Stampa (Italië)

Een goed resultaat voor de trisomia 21: een wetenschappelijke ontwikkeling van een volontà politica dell'Unione Europea!

wPolityce (Polen)

Znalezienie lekarstwa na trisomię 21: ekscytujący projekt naukowy, który zasługuje na polityczną wolę Unii Europejskiej!

Narod (Kroatië)

Liječenje za sindrom Down: Entuzijastičan pothvat znanstvenika koji zahtjeva političku volju Europske unije

Duitsland

Die Heilbehandlung der Trisomie 21 entwickeln: ein begeisterndes wissenschaftliches Projekt, das die Anerkennung der Europäischen Union verdient!

Spanje

Buscando el tratamiento del síndrome de Down: een proyecto científico inspirador que merece la voluntad politica de la UE

Voor meer informatie over de wetenschappelijke doorbraken zijn hier drie abstracts beschikbaar: