Politika povjerljivosti i upravljanja osobnim podacima

Svrha ove politike povjerljivosti je definirati načela i smjernice koje provodi Tombée du Nid u okviru "EU za Trisomiju 21"i potvrditi svoju predanost očuvanju što je više moguće povjerljivosti, integriteta i sigurnosti podataka koje prikupljamo u kontekstu naših aktivnosti i misija.

Svrha ove politike je obavijestiti vas o načinu na koji prikupljamo i obrađujemo vaše osobne podatke u skladu s propisima.

Pozivamo vas da redovito pregledavate ovu politiku koja se može ažurirati i nadopuniti. Tombée du Nid, u okviru oznake "EU za trisomiju 21", predočit će vam svaku novu verziju na bilo koji način, uključujući online ili putem e-pošte.

 

Tko prikuplja vaše podatke?

Ova se politika odnosi isključivo na obradu koju provodi Udruga Tombée du Nid, u okviru "EU za Trisomiju 21"oznaka. Za obradu je odgovorna Udruga Tombée du Nid, koju zastupa njezin pravni zastupnik, 4, Impasse Germaine 78480 VERNEUIL-SUR-SEINE.

 

Koje podatke prikupljamo?

Prikupljamo podatke potrebne za realizaciju događaja "2021. za trizomiju 21". Podaci se prenose slanjem internetskih obrazaca za registraciju, izravno dostupnih na našoj web stranici. Mogu ih posredno prenijeti i treće strane koje su povezane ili su u kontaktu s nama. U tom će slučaju dotične osobe biti obaviještene e-poštom prikupljenih podataka o njima. Imat će mogućnost pristupa i protivljenja.

Stoga nas mogu dovesti do prikupljanja različitih podataka u skladu s razmatranim svrhama, kao što su:

  • Identifikacijski podaci: prezime, ime, poštanska i e-mail adresa, broj telefona, datum rođenja, poštanski broj, država ...
  • Osobni životni podaci: obiteljska situacija, opis (što volite, vaši hobiji ...), fotografija ...
  • Podaci nevladinih organizacija: web stranica, društvene mreže, svrha vašeg udruženja ...

 

Na temelju čega i zašto koristimo vaše podatke?

Sve obrade provodi udruga Tombée du Nid, u okviru "EU za Trisomiju 21"oznaka, ima pravnu osnovu u skladu s člankom 6. RGPD -a i uglavnom se temelji na našem legitimnom interesu i vašem pristanku. Međutim, mogu se temeljiti i na jednoj od drugih pravnih osnova predviđenih člankom 6.

Stoga se podaci uglavnom prikupljaju za:

  • Dopustiti realizaciju događaja vezanih za proslavu trisomije 21 2021. godine,
  • Komunicirajte i informirajte sudionike o aktivnostima organiziranim na tim događajima,
  • Olakšati odnose s zastupnicima u Europskom parlamentu, građanima i nevladinim organizacijama,
  • Pridržavajte se zakonskih obveza.

 

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

U okviru „EU za trizomiju 21", udruga Tombée du nid čuva vaše osobne podatke onoliko vremena koliko je potrebno za operacije za koje su prikupljeni i u skladu s važećim propisima, pri čemu je navedeno:

  • Osobni podaci mogu se čuvati u razdoblju od dvije (2) godine od završetka događaja povezanih s proslavom Trisomije 21 2021. godine, odnosno nakon 31. prosinca 2021. godine.
  • Kolačići pohranjeni na terminalu korisnika Interneta čuvaju se trinaest (13) mjeseci od njihovog prvog deponiranja u terminalnu opremu korisnika.
  • U slučaju žalbe protiv treće strane ili spora, vaši osobni podaci mogu se čuvati do isteka svih mogućnosti žalbe.

 

Ne vrši se prijenos podataka. U slučaju nezadovoljavajućeg odgovora, možete podnijeti žalbu Cnilu (Commission nationale de l'informatique et des libertés), francuskom tijelu odgovornom za osiguranje zaštite osobnih podataka.

 

Tko ima pristup vašim podacima?

Podaci se šalju samo udruzi "Tombée du Nid" u okviru oznake "EU za trisomiju 21", našim volonterima i našim pružateljima usluga. Ulažemo sve napore kako bismo osigurali da samo ovlaštene osobe u okviru strogog ispunjenja ostvarene svrhe i naših zakonskih obveza imaju pristup podacima koje obrađujemo.

Kako bismo osigurali učinkovitost i sigurnost naše obrade, možemo ih prenijeti vanjskim primateljima, pružateljima usluga i stručnim savjetima, na primjer za održavanje i sigurnost računala, hosting, upravljanje i održavanje naših web stranica, slanje e -pošte, organizaciju i upravljanje komunikacijom kampanje itd.

 

Gdje se pohranjuju vaši podaci?

Vaši osobni podaci pohranjeni su na našim internim poslužiteljima u Francuskoj.

Koje su posljedice ako se određene informacije ne saopće?

U našim obrascima navodimo obvezne podatke s obzirom na glavnu svrhu koju ima postavljanje zvjezdice.

 

Koje sigurnosne mjere provodimo?

Tombée du Nid, u okviru oznake "EU za trisomiju 21", obvezuje se postupati s osobnim podacima koje prikuplja s najvećom pažnjom i pažnjom te provodi tehničke, fizičke i organizacijske mjere kako bi spriječio, koliko je god moguće, svako otkrivanje podataka , izmjena ili nedostupnost. Također provodimo politiku minimiziranja smanjujući opseg prikupljanja podataka na ono što je strogo potrebno.

 

Koja su vaša prava?

U skladu s Općim propisima o zaštiti podataka 2016/679, imate pravo na informacije, pristup i kopiranje, ispravljanje i ažuriranje, brisanje, prijenos podataka koji se odnose na vas pod uvjetom da su ispunjeni uvjeti za primjenu ovih prava.

Pod istim uvjetima, također imate, ovisno o pravnoj osnovi obrade, pravo ograničiti i usprotiviti se obradi podataka koji se odnose na vas. Također možete u bilo kojem trenutku povući privolu za obradu ako se obrada vrši na ovoj pravnoj osnovi i pod uvjetom da se obrada također ne temelji na nekoj drugoj pravnoj osnovi.

U skladu s člankom 40.-1 francuskog Zakona o zaštiti podataka, također imate mogućnost dati upute u vezi s pohranjivanjem, brisanjem i priopćavanjem vaših osobnih podataka nakon vaše smrti.

Obavještavamo vas da imate pravo podnijeti žalbu CNIL -u ako smatrate, nakon što ste nas kontaktirali, da se ne poštuju vaša prava u vezi sa zaštitom podataka.

 

Kome se obratiti za više informacija ili ostvarivanje svojih prava?

Možete, uz podnošenje valjanog dokaza o identitetu, ostvariti svoja prava kontaktirajući nas:

o Poštom: Udruga Tombée du Nid-4, Impasse Germaine 78480 VERNEUIL-SUR-SEINE

o E-poštom: contact@eufortrisomy21.eu

 

O kolačićima

Kako bi vam zajamčilo bolje iskustvo, ova web stranica koristi samo kolačiće za praćenje prometa i fluidnost navigacije (Google Analytics). Ovi se kolačići ne koriste u reklamne ili komercijalne svrhe. Nastavkom pregledavanja ove stranice prihvaćate ovu upotrebu.

 

Što je "kolačić"?

"Kolačić" je datoteka ograničene veličine, koja se obično sastoji od slova i brojki, koju web poslužitelj šalje u datoteku kolačića preglednika koja se nalazi na tvrdom disku vašeg računala. Ove značajke koriste kolačiće trećih strana koje izravno pohranjuju ove usluge.

U svakom trenutku možete se informirati i postaviti kolačiće da ih prihvate ili odbiju u vašem web pregledniku. Moći ćete navesti svoje želje globalno za web mjesto ili po stranici.

Ove kolačiće automatski generira operativna platforma, Udruga Tombée du Nid nema nikakve radnje u njihovoj generaciji.

No, ovisno o korištenim platformama, imate mogućnost suprotstaviti im se, izbrisati ih pomoću parametara preglednika ili ih čak blokirati.

 

Prava privatnosti i slike

U obrascima za registraciju od vas će se možda tražiti da priložite fotografiju (nije obavezna) koja će biti objavljena na ovoj web stranici i/ili društvenim mrežama "EU za trizomiju 21". Oni se distribuiraju uz pristanak dotičnih osoba koje imaju pravo u bilo kojem trenutku povući svoj pristanak.

Postupci za ostvarivanje ovog prava identični su onima koji se odnose na obradu osobnih podataka, odnosno pisanjem upravitelju zaštite osobnih podataka udruge Tombée du Nid poštom na sljedeću poštansku adresu: Udruga Tombée du Nid - 4, Impasse Germaine - 78480 VERNEUIL SUR SEINE ili putem e-pošte na sljedeću adresu: contact@eufortrisomy21.eu popraćena preslikom važeće osobne iskaznice.